Blog

Segueix el nostre dia a dia

SANT VALENTI A L’ITACA FORTUNY

 

El passat 14 de febrer vam celebrar Sant Valentí. A la Residència Itaca Fortuny ho vam celebrar donant un detall al personal de part dels nostres residents. Aquest dia també vam  fer un dinar especial  i  vam a convidar a les parelles que van poder assistir a dinar aquest dia. No va faltar cap detall. ..Us deixem una petita mostra..que us sembla? us agrada 🙂

Read more
ITACAFORTUNYSANT VALENTI A L’ITACA FORTUNY

TALLER DE PINTURA A LA RESIDÈNCIA ITACA FORTUNY

 

Taller de pintura a la Residència Itaca Fortuny
 
El passat divendres vam fer un taller de pintura. Quan pintem ens concentrem i som creatius. En aquest taller de pintura vam treballar la concentració, la paciència, la creativitat i també va millorar el nostre estat d’anim. Us deixem una mostra dels nostres treballs.
Read more
ITACAFORTUNYTALLER DE PINTURA A LA RESIDÈNCIA ITACA FORTUNY

NOVEMBRE A LA RESIDÈNCIA ITACA FORTUNY

Com ens agrada la tardor! A la Residència Itaca Fortuny gaudim molt d’aquesta estació. És temps de panellets , moniatos i castanyes. Com cada any i seguint la tradició, preparem la masa i fem els panellets tots plegats. Al taller de panellets no poden faltar atmelles, coco, membrillo, i l’ilusió de fer els nostres propis dolços d’aquesta epoca de l’any. També fem un berenar de castanyes, moniatos i panellets i una rifa de panellets.

Us deixem una petita mostra de com ho fem!

 

Read more
ITACAFORTUNYNOVEMBRE A LA RESIDÈNCIA ITACA FORTUNY

JORNADA DE XERRADES SOBRE “ UNA PERSPECTIVA ACTUALITZADA DE LA VELLESA I DE LES RESIDÈNCIES” a l’INSTITUTS JOSEP TAPIRÓ DE REUS.

El passat divendres 25 d’octubre, la directora de la residència Itaca Fortuny, la infermera i la psicòloga, vam anar a parlar davant diferents grups d’estudiants sobre el dia a dia a la nostra residència, i vam intentar aportar una perspectiva actualitzada i positiva sobre la vellesa avui en dia, així com de la vida a les residències especialitzades en persones dins aquesta etapa de vida.

L’objectiu era informar de les novetats al sector residencial gerontológic (incloent les noves tecnologies) en general i a la nostra residencia en especial, però també donar una visió ampliada d’aquesta perspectiva, per tal que els estudiants poguèssin escollir el tema del seu treball dins el “Projecte comunitari”, sent l’interacció positiva i enriquidora entre generacions (a través d’activitats literàries, musicals, etc…) un dels temes a escollir.

Els hi vam mostrar la nostra web, amb els diferents serveis que s’ofereixen aquí, vam parlar dels diferents perfils clínics i de personalitat de les persones que hi viuen, així com de la importància de la integració intergeneracional dins la nostra societat, incloent més activament a la tercera edat dins la vida comunitària, però també animant-los a oblidar l’edat i centrar-se més en la persona i en la seva història, personalitat i valor únics, dels quals podem aprendre a obrir la nostra ment, i a ser més empàtics i resilients, donant més importància al món emocional que al material, o que al cognitiu inclús (“En cas que ens acabi atacant la demència, ens podrà prendre els records però que no ens prengui mai el somriure”).

Vam intentar transmetre un missatge positiu, per revertir el concepte de vellesa associat a la retirada i la decadència, i que es troba massa extés a la nostra societat. I en últim terme vam parlar de la importància de treballar la intel·ligència emocional, viure la vida amb els ulls ben oberts, relacionar-nos amb persones de diferents opinions i cultures, viatjar, tenir un pensament crític, …, per tal de construir una vellesa enriquidora i feliç independentment de les esquerdes que acumulem pel camí.

Read more
ITACAFORTUNYJORNADA DE XERRADES SOBRE “ UNA PERSPECTIVA ACTUALITZADA DE LA VELLESA I DE LES RESIDÈNCIES” a l’INSTITUTS JOSEP TAPIRÓ DE REUS.

TROBADA DE DIAGNÒSTIC DE NECESSITATS I IDENTIFICACIÓ D’ACTIUS PER AL PROCÈS COMUNITÀRI DE DISTRICTE V DE REUS.

El  passat divendres 24 d’octubre, la directora de la residència Itaca Fortuny i la treballadora social, en una trobada organitzada pel CAP Marià Fortuny juntament amb l’Ajuntament de Reus i l’Agència de Salut publica, van participar d´un debat que forma part d´un procés participatiu de salut comunitària amb l´objectiu de millorar la salut i el benestar de la comunitat del barri.

Una de les fases del procés consisteix en identificar les principals necessitats de la gent del barri que afecten  a la seva salut, així com els actius i recursos de què disposen. A la trobada van assistir veïns/veïnes, entitats, professionals de l´Àrea bàsica, Ajuntament, professionals de residència així com a professionals d’escoles i instituts.

Va ser una jornada molt positiva per la detecció de problemes i posada en comú de millores efectuades al barri.

La directora i la treballadora social del centre van concretar la seva aportació manifestant les problemàtiques de la gent gran del nostre barri. També van insistir en la bona relació i treball indispensable amb el CAP de referència i van compartir amb les altres entitats experiències i propostes.

Read more
ITACAFORTUNYTROBADA DE DIAGNÒSTIC DE NECESSITATS I IDENTIFICACIÓ D’ACTIUS PER AL PROCÈS COMUNITÀRI DE DISTRICTE V DE REUS.
X