Blog

Segueix el nostre dia a dia

Temps de castanyes i moniats.

El dimecres 26 d’octubre ens vam posar “con las manos en la massa” literament, un grup de residents va fer els tradicionals panellets de la castanyada. Primerament es van fer les boles i després els vam decorar amb: pinyons, ametlla granulada, ametlla, cireres confitades, sucre glas i codonyat, van quedar molt bonics i bons, posteriorment es van enfornar a la nostra cuina amb l’ajuda de la nostra treballadora social.
El divendres 27 vam celebrar la castanyada amb el nostre berenar especial de: castanyes, moniatos, els nostres fantàstics panellets i refrescs, “No va quedar ni un panellet”. Seguidament es va realitzar les nostra tradicional rifa de panellets i després vam posar música per a “moure una mica l ‘esquelet”.
llegir més
ITACAFORTUNYTemps de castanyes i moniats.

Quan ve el temps de menjar castanyes..!!

Bon dia!! Ja ha arribat la nostra castanyera a la residència, i juntament amb els residents estem preparant manualitats per la tardor…”
Quan ve el temps de menjar castanyes
La castanyera, la castanyera,
Ven castanyes de la muntanya
A la plaça de la ciutat.
La camisa li va petita
La faldilla li fa campana
Les sabates li fan cloc-cloc
I al ballar sempre gira així
Tenim moltes ganes de fer panellets i poder menjar castanyes!! us agradan a vosaltres les castanyes??? 🙂
llegir més
ITACAFORTUNYQuan ve el temps de menjar castanyes..!!

EXCURSIÓ AL DELTA DE L’EBRE

El passat 23 de setembre vam anar d’excursió al Delta de l’Ebre un grup de residents, familiars i treballadors. Tots estavem molt nerviosos i contents per poder tornar a sortir després de tres anys!!! Vam arribar a Riumar i vam pujar al barco que ens va donar un passeig pel riu Ebre fins a la desembocadura, feia un sol radiant i molt bon temps, els nostres residents van gaudir molt. Seguidament vam anar a dinar a Casa Nuri: Una amanida catalana, uns fantàstics musclos amb romesco i la famosa paella de “Casa Nuri”, un gelat de postres i un café.

llegir més
ITACAFORTUNYEXCURSIÓ AL DELTA DE L’EBRE

GAUDINT DEL NOSTRE JARDÍ

La setmana passada vam estar gaudint del jardí, fent jocs a l’aire lliure i recordant la importància de no perdre el nostre nen/a interior i la nostra capacitat de jugar i riure despreocupadament, fent els dies més bonics. A la residència hi viuen moltes persones grans, que també són grans persones 💝 Us compartim algunes imatges💚

llegir més
ITACAFORTUNYGAUDINT DEL NOSTRE JARDÍ

COMENÇA EL BON TEMPS!!  

COMENÇA EL BON TEMPS!!
Bon dia!!  Amb l’arribada del bon temps, tornen les activitats i trobades a l’aire lliure! En aquesta ocasió, va ser una trobada molt especial, amb alumnes de l’escola Sant Bernat Calbó de Reus, amb qui compartim un projecte intergeneracional. Aquí teniu algunes imatges de la recent trobada “Fem volar estels i enlairem els nostres desitjos”.
llegir més
ITACAFORTUNYCOMENÇA EL BON TEMPS!!  

COMENÇA EL NADAL A L’ITACA FORTUNY

Bona tarda, avui comença el mes de desembre i fa dies que a la residència ens dediquem a fer activitats per preparar la decoració de nadal. Xinxetes, boles de poliestiré i branques d’arbre són aquest any la nostra materia prima per participar al concurs anual d’Acra: 20ª edició de Gent Gran, Gent Artista, el concurs de postals on la creativitat, el talent i l’esforç dels usuaris dels serveis associats a ACRA són els grans protagonistes.
Us deixem l’enllaç per a que voteu per la nostra postal.
Les Branques del nadal
Per un any nou on prenem consciència plena de que tots partim de les mateixes arrels, i de que podem crear branques fortes o febles segons les nostres decisions, però que inevitablement es trobaran interconnectades amb la resta de branques que formen l’arbre de la vida.
Bones festes plenes d’amor, consciència i empatia.
llegir més
ITACAFORTUNYCOMENÇA EL NADAL A L’ITACA FORTUNY

DIA MUNDIAL DE L’ELIMINACIÓ DE LA VIOLÈNCIA MASCLISTA

El passat 25 de novembre a la Residència vam celebrar el DIA MUNDIAL DE L’EMINACIÓ DE LA VIOLÈNCIA MASCLISTA. Al matí es va fer una xerrada per part d’Helena Vega la psicològa i Mireia Rius, la educadora social sobre l’augment de la violència de la dona durant la pandèmia i como contribuir a erradicar-la. A la tarda vam pintar amb les mans un mural de color taronja. PINTEM EL MON DE TARONJA!

llegir més
ITACAFORTUNYDIA MUNDIAL DE L’ELIMINACIÓ DE LA VIOLÈNCIA MASCLISTA