Blog

Segueix el nostre dia a dia

JORNADA DE XERRADES SOBRE “ UNA PERSPECTIVA ACTUALITZADA DE LA VELLESA I DE LES RESIDÈNCIES” a l’INSTITUTS JOSEP TAPIRÓ DE REUS.

El passat divendres 25 d’octubre, la directora de la residència Itaca Fortuny, la infermera i la psicòloga, vam anar a parlar davant diferents grups d’estudiants sobre el dia a dia a la nostra residència, i vam intentar aportar una perspectiva actualitzada i positiva sobre la vellesa avui en dia, així com de la vida a les residències especialitzades en persones dins aquesta etapa de vida.

L’objectiu era informar de les novetats al sector residencial gerontológic (incloent les noves tecnologies) en general i a la nostra residencia en especial, però també donar una visió ampliada d’aquesta perspectiva, per tal que els estudiants poguèssin escollir el tema del seu treball dins el “Projecte comunitari”, sent l’interacció positiva i enriquidora entre generacions (a través d’activitats literàries, musicals, etc…) un dels temes a escollir.

Els hi vam mostrar la nostra web, amb els diferents serveis que s’ofereixen aquí, vam parlar dels diferents perfils clínics i de personalitat de les persones que hi viuen, així com de la importància de la integració intergeneracional dins la nostra societat, incloent més activament a la tercera edat dins la vida comunitària, però també animant-los a oblidar l’edat i centrar-se més en la persona i en la seva història, personalitat i valor únics, dels quals podem aprendre a obrir la nostra ment, i a ser més empàtics i resilients, donant més importància al món emocional que al material, o que al cognitiu inclús (“En cas que ens acabi atacant la demència, ens podrà prendre els records però que no ens prengui mai el somriure”).

Vam intentar transmetre un missatge positiu, per revertir el concepte de vellesa associat a la retirada i la decadència, i que es troba massa extés a la nostra societat. I en últim terme vam parlar de la importància de treballar la intel·ligència emocional, viure la vida amb els ulls ben oberts, relacionar-nos amb persones de diferents opinions i cultures, viatjar, tenir un pensament crític, …, per tal de construir una vellesa enriquidora i feliç independentment de les esquerdes que acumulem pel camí.

llegir més
ITACAFORTUNYJORNADA DE XERRADES SOBRE “ UNA PERSPECTIVA ACTUALITZADA DE LA VELLESA I DE LES RESIDÈNCIES” a l’INSTITUTS JOSEP TAPIRÓ DE REUS.

TROBADA DE DIAGNÒSTIC DE NECESSITATS I IDENTIFICACIÓ D’ACTIUS PER AL PROCÈS COMUNITÀRI DE DISTRICTE V DE REUS.

El  passat divendres 24 d’octubre, la directora de la residència Itaca Fortuny i la treballadora social, en una trobada organitzada pel CAP Marià Fortuny juntament amb l’Ajuntament de Reus i l’Agència de Salut publica, van participar d´un debat que forma part d´un procés participatiu de salut comunitària amb l´objectiu de millorar la salut i el benestar de la comunitat del barri.

Una de les fases del procés consisteix en identificar les principals necessitats de la gent del barri que afecten  a la seva salut, així com els actius i recursos de què disposen. A la trobada van assistir veïns/veïnes, entitats, professionals de l´Àrea bàsica, Ajuntament, professionals de residència així com a professionals d’escoles i instituts.

Va ser una jornada molt positiva per la detecció de problemes i posada en comú de millores efectuades al barri.

La directora i la treballadora social del centre van concretar la seva aportació manifestant les problemàtiques de la gent gran del nostre barri. També van insistir en la bona relació i treball indispensable amb el CAP de referència i van compartir amb les altres entitats experiències i propostes.

llegir més
ITACAFORTUNYTROBADA DE DIAGNÒSTIC DE NECESSITATS I IDENTIFICACIÓ D’ACTIUS PER AL PROCÈS COMUNITÀRI DE DISTRICTE V DE REUS.

ACTIVITATS DE ESTIU

 

 

Bones!! com van les vacances?? aquí a la Residència vam començar la temporada amb música i ball. Com cada any, Ruben ens va acompañar per donar-li la benvinguda a l’estiu el dia de Sant Joan.

Al juliol, van fer una Gimcana d’estiu amb diferents jocs d’aigua! molt divertida i refrescant i ho vam passar d’alló més be!  i també vam fer una sortida a Mas Iglesias on vam  fer el Vermut, unes patates, olives i refrescs. Encara queda molt d’estiu i s’ha de gaudir el máxim possible!

llegir més
ITACAFORTUNYACTIVITATS DE ESTIU

SETMANA CULTURAL 2019

Al mes de maig ,del 27 de maig al 31 de maig, vam fer la setmana cultural. Es van realitzar diferents activitats: Vermut musical, grups de ball, bingo amb premis, domino amb premi, sortida al museu, taller musical, i fins i tot, vam experimentar amb la química. Us deixem una petita mostra de tot el que es va fer aquesta setmana.

 

llegir més
ITACAFORTUNYSETMANA CULTURAL 2019

72ª EDICIÓ CONCURS EXPOSICIÓ NACIONAL DE ROSES

Maig, un dels messos més bonics d l’any, mes de flors i sobretot de roses…Avui 06 de maig hem anat a visitar la 72ª edició del Concurs Exposició Nacional de Roses del Centre de Lectura de Reus. Després de la visita hem anat a prendre un tallat per gaudir d’aquest dia tan primaveral

 

llegir més
ITACAFORTUNY72ª EDICIÓ CONCURS EXPOSICIÓ NACIONAL DE ROSES

DIADA DE SANT JORDI 2019

DIADA DE SANT JORDI 2019

Cada 23 d’abril, la festivitat de Sant Jordi, el dia del Patró de Catalunya, es celebra amb molt entusiame i alegria per tal de perpetuar aquesta tradició que es basa en l’amor i la cultura. La Residència Itaca Fortuny, com cada any i amb manualitats fetes amb l’ajuda dels nostres residents, va posar la paradeta a la Plaça del Castell a Reus. Una de les coses que més ens agrada d’aquest dia es comptar amb la visita de antics amics i familiars de residents, visites que agraïm i ens fa molta il·lusió de rebre.

llegir més
ITACAFORTUNYDIADA DE SANT JORDI 2019