Blog

Segueix el nostre dia a dia

JORNADA DE XERRADES SOBRE “ UNA PERSPECTIVA ACTUALITZADA DE LA VELLESA I DE LES RESIDÈNCIES” a l’INSTITUTS JOSEP TAPIRÓ DE REUS.

El passat divendres 25 d’octubre, la directora de la residència Itaca Fortuny, la infermera i la psicòloga, vam anar a parlar davant diferents grups d’estudiants sobre el dia a dia a la nostra residència, i vam intentar aportar una perspectiva actualitzada i positiva sobre la vellesa avui en dia, així com de la vida a les residències especialitzades en persones dins aquesta etapa de vida.

L’objectiu era informar de les novetats al sector residencial gerontológic (incloent les noves tecnologies) en general i a la nostra residencia en especial, però també donar una visió ampliada d’aquesta perspectiva, per tal que els estudiants poguèssin escollir el tema del seu treball dins el “Projecte comunitari”, sent l’interacció positiva i enriquidora entre generacions (a través d’activitats literàries, musicals, etc…) un dels temes a escollir.

Els hi vam mostrar la nostra web, amb els diferents serveis que s’ofereixen aquí, vam parlar dels diferents perfils clínics i de personalitat de les persones que hi viuen, així com de la importància de la integració intergeneracional dins la nostra societat, incloent més activament a la tercera edat dins la vida comunitària, però també animant-los a oblidar l’edat i centrar-se més en la persona i en la seva història, personalitat i valor únics, dels quals podem aprendre a obrir la nostra ment, i a ser més empàtics i resilients, donant més importància al món emocional que al material, o que al cognitiu inclús (“En cas que ens acabi atacant la demència, ens podrà prendre els records però que no ens prengui mai el somriure”).

Vam intentar transmetre un missatge positiu, per revertir el concepte de vellesa associat a la retirada i la decadència, i que es troba massa extés a la nostra societat. I en últim terme vam parlar de la importància de treballar la intel·ligència emocional, viure la vida amb els ulls ben oberts, relacionar-nos amb persones de diferents opinions i cultures, viatjar, tenir un pensament crític, …, per tal de construir una vellesa enriquidora i feliç independentment de les esquerdes que acumulem pel camí.

ITACAFORTUNYJORNADA DE XERRADES SOBRE “ UNA PERSPECTIVA ACTUALITZADA DE LA VELLESA I DE LES RESIDÈNCIES” a l’INSTITUTS JOSEP TAPIRÓ DE REUS.
Comparteix

Uneix-te a la conversa

Aquesta pàgina web usa Akismet per reduir el correu brossa. Aprèn com es processen els vostres comentaris!