Blog

Segueix el nostre dia a dia

07/08/2020 RECOMANACIONS DEL DEPARTAMENT DE SALUT (CENTRES RESIDENCIALS)

RECOMANACIONS DE PART DEL DEPARTAMENT DE SALUT ALS PROFESSIONALS DELS CENTRES RESIDENCIALS

Com bé sabeu estem vetllant per protegir els centres de Gent Gran, Discapacitat i Salut Mental. És tant important prendre mesures preventives per impedir l’entrada del virus a la residència, com si entra, que no es pugui contagiar la resta de residents.

En aquests moments ens estem trobant alguns brots amb professionals de residències, així que m’agradaria fer un recordatori de la importància que tenen les mesures de seguretat i control dels símptomes.

Per part dels professionals cal tenir present la higiene de mans, l’us de mascareta i mantenir la distància de seguretat, i no permetre’s moments de relax (els àpats, quant surten a fumar,…) i com no, fora del centre.

En el cas de les residències, tal i com recomana el pla de Represa de la normalitat en l’àmbit residencial, la conveniència que tant els residents com professionals, excepte els que no siguin ja casos confirmats o probables de COVID-19 o hagin superat la malaltia, siguin objecte de control (check list) clínic i epidemiològic diari. Heu de controlar:
– Temperatura
– Presència de simptomatologia compatible amb COVID-19
– Contacte amb una persona sospitosa, probable o confirmada de COVID-19

Recordar que cal que els professionals informin la direcció del centre de qualsevol simptomatologia que pugui ser compatible amb COVID-19, per tal d’efectuar els estudis pertinents.

Sou professionals essencials, i vosaltres més que altres persones, heu de ser molt curosos i protegir-vos per tal de protegir els residents.

Us envíen informació actualizada i recentment publicada al Canal Salut pel vostre coneixement.

https://canalsalut.gencat.cat/web/.content/_A-Z/C/coronavirus-2019-ncov/material-divulgatiu/guia-per-elaborar-pla-contingencia-habitatges-persones-amb-discapacitats.pdf

https://canalsalut.gencat.cat/web/.content/_A-Z/C/coronavirus-2019-ncov/material-divulgatiu/neteja-desinfeccio-residencies-geriatriques.pdf

https://canalsalut.gencat.cat/web/.content/_A-Z/C/coronavirus-2019-ncov/material-divulgatiu/Tractaments-desinfeccio-aire-ozo.pdf

https://canalsalut.gencat.cat/web/.content/_A-Z/C/coronavirus-2019-ncov/material-divulgatiu/tractaments-desinfeccio-UV-C.pdf

Moltes gràcies.

Gràcies

Esther Gil Sánchez

Programa Pacient Expert Catalunya

Programa de prevenció i atenció a la cronicitat

Direcció General de Planificació i en Salut

Departament de Salut

Usuari Blog07/08/2020 RECOMANACIONS DEL DEPARTAMENT DE SALUT (CENTRES RESIDENCIALS)
Compartir aquesta entrada

Uneix-te a la conversa

Aquesta pàgina web usa Akismet per reduir el correu brossa. Aprèn com es processen els vostres comentaris!

Related Posts