Blog

Sigue nuestro día a día

26/06/2019 Flama del Canigó 2019

El dia 23 de juny la Flama del Canigó baixarà del cim i des del Coll d’Ares, d’una banda, i Els Masos, de l’altra, es distribuirà arreu dels Països Catalans seguint moltes i diverses rutes. Una d’aquestes rutes portarà la flama fins Arenys de Mar i nosaltres també podrem gaudir d’aquesta tradició.

La Flama del Canigó és la festa d’encesa dels Focs de Sant Joan, símbol de la nostra identitat; una festa popular arrelada al llarg dels Països Catalans que té l’element del foc com a símbol preeminent.

La tradició de les fogueres de Sant Joan és una celebració molt antiga, transmesa de generació en generació al llarg de molts segles. Amb ella, els primers pobladors de les nostres comarques festejaven la nit més curta de l’any, el solstici d’estiu. D’aquesta manera, s’han anat transformant aquelles celebracions prehistòriques en els Focs de Sant Joan actuals.

La matinada del 22 al 23 de juny la Flama del Canigó es renova al cim d’aquesta muntanya del Pirineu català i centenars de voluntaris i equips de foc la distribueixen arreu dels Països Catalans seguint diverses rutes per tal d’encendre les fogueres de la nit de Sant Joan. Així comença, any rere any, la celebració d’una festa ancestral vinculada al solstici d’estiu que és també un símbol de germanor entre els territoris de parla catalana.

 

Usuari Blog26/06/2019 Flama del Canigó 2019
Compartir aquesta entrada

2 comments

Uneix-te a la conversa
  • Consol navarro - 24 de Juliol de 2019 reply

    M’agrada molt la tasca que feu als usuaris i usuàries. Gairave sempre que ving a veure a la meva tia, la Carme Vives, està fent alguna activitat. Això està bé, les estimula i les fa sentir vives. Gràcies a tot l’equip.

  • Usuari Blog - 19 d'Agost de 2019 reply

    Moltes gràcies pel teu escrit. Dintre de les nostres possibilitats, intentem oferir a totes les persones que viuen a Ca l’Itaca, activitats o que creiem que els agradarà fer o aquelles que ells mateixos demanen que fem. Ja que creiem que aquesta és la seva casa i que ells poden decidir sobre que volen o no volen fer.

Uneix-te a la conversa

Aquesta pàgina web usa Akismet per reduir el correu brossa. Aprèn com es processen els vostres comentaris!

Related Posts