Blog

Segueix el nostre dia a dia

Flama del Canigó -23/06/2017-

Com arriba, la Flama del Canigó?

El diumenge abans de Sant Joan se celebra l’Aplec del Canigó, una trobada que té per finalitat pujar al cim del Canigó feixos de llenya portats per gent de les més diverses contrades dels Països Catalans. Aquests feixos serviran per encendre la foguera que el 23 de juny, a mitjanit, cremarà dalt del cim. El foc de la Flama del Canigó resta al Museu de la Casa Pairal de Perpinyà durant tot l’any fins que, cada 22 de juny, excursionistes de banda dels Pirineus prenen la Flama i la pugen fins el Canigó. Des de seu cim, i a partir de les dotze de la nit, es distribueix entre les persones presents i inicia el seu itinerari per encendre les fogueres de Sant Joan a centenars de poblacions.

A dia d’avui hi participen centenars d’entitats i milers de persones. La Flama és rebuda cada any pel Parlament de Catalunya, ajuntaments, consells comarcals i entitats culturals i esportives de tot el territori.

 

YA TENIM AL CENTRE LA FLAMA DEL CANIGÓ!!!

Alguns dels nostres residents i treballadors, es volen fer una fotografia amb la Flama.

L’encarregada aquest any de passar la Flama del Canigó a una espelma de la residència, ha sigut una de les nostres residents que li feia molta il·lusió.

I els demés asistents d’aquest dia…tot contents i aplaudint en el moment de fer el traspàs de la Flama del Canigó.

Usuari BlogFlama del Canigó -23/06/2017-
Compartir aquesta entrada

Uneix-te a la conversa

Aquesta pàgina web usa Akismet per reduir el correu brossa. Aprèn com es processen els vostres comentaris!